הסכם ממון? הסכם גירושין? למה צריך את זה?
צרו קשר
לחצו כאן לקביעת פגישת ייעוץ עם עורכת דין גירושין
03-5751819
054-4666742
בר כוכבא 16 בני ברק --מגדל בית נועה צמוד למגדלי ב.ס.ר ליד קניון אילון
צמרות 2 הרצליה - מגדל צמרות
דוא"ל:
הסכם ממון הוא הסכם אותו עורכים בני זוג, אשר נישאו או טרם נישאו, והוא מסדיר את המערך הכלכלי בין בני הזוג במידה והם יפרדו. ההסכם יצא לפועל בעת הגירושין.
לאחר עריכת הסכם הממון וחתימת הצדדים, יש להגיש את ההסכם לאישור בית המשפט לענייני משפחה/ בית הדין הרבני על מנת לקבל תוקף של פסק דין. אם מדובר בבני זוג שטרם נישאו, יכול אימות נוטריון או רושם הנישואין לבוא במקום אישור בית המשפט / בית הדין.
למה צריך הסכם ממון? הסכם ממון הוא הסכם המסדיר את חלוקת הרכוש בין בני הזוג. לפיכך, עדיף לערוך הסכם
שכזה כשבני הזוג הינם נשואים טריים או עומדים להינשא – מצב שבו בני הזוג אוהבים זה את זו, מתפשרים ונוהגים בהוגנות, ולא בשלב שבו היחסים השתבשו ואז אף עשויים להגיע למצב של שנאה ופעולות נקמה.
לעומת זאת, הסכם גירושין הוא הסכם אותו עורכים בני זוג נשואים, אשר מעוניינים לסיים את נישואיהם, והוא מסדיר את כל העניינים הנובעים מן הנישואין, לרבות משמורת הילדים, הסדרי הראייה, מזונות הילדים, וחלוקת הרכוש של בני הזוג. חשוב לציין, שהסכם הגירושין מחייב אך ורק את שני בני הזוג, ולא צדדי ג' כמו ילדי בני הזוג.
לאחר עריכת הסכם הגירושין אצל עורכת דין גירושין וחתימת הצדדים, יש להגיש את ההסכם לאישור בית המשפט לענייני משפחה / בית הדין הרבני על מנת לקבל תוקף של פסק דין.
הליך קבלת הגט עצמו נערך ע"י בית הדין הרבני בלבד. לאחר אישור הסכם הגירושין בבית המשפט לענייני משפחה / בית הדין הרבני, יש לערוך בקשה למתן פסק דין לגירושין, ולאחר מתן פסק הדין, יש לערוך בקשה לקביעת מועד לסידור גט. לאחר סידור הגט – אתם גרושים.
למה צריך הסכם גירושין? הסכם גירושין חוסך לבני הזוג שנים של התקוטטויות בביהמ"ש, שנאה מיותרת בין בני הזוג, מצוקה נוראית לילדים, וכן חוסך כספים מיותרים.
הסכם לחיים משותפים או הסכם פירוד של ידועים בציבור:
ידועים בציבור יכולים גם הם לערוך הסכם להסדרת נושא הילדים והמערך הכלכלי בינהם. הסכם זה אינו חייב להיות מאושר ע"י בית המשפט לענייני משפחה על מנת לקבל תוקף משפטי, אולם ניתן לאשרו ע"י בית המשפט.
למה ידועים בציבור צריכים הסכם? ידועים בציבור, על אף שאינם נשואים זה לזו, הם בעלי זכויות וחובות רבים המשתווים ואף עולים על זכויותיהם וחובותיהם של זוגות נשואים. לכן ידועים בציבור זקוקים גם הם להסכם.
סברה רווחת ושגויה היא שלידועים בציבור יש זכויות פחותות משל אנשים נשואים. בפועל, המצב המשפטי בישראל הוא הפוך, ולעיתים ידועים בציבור ימצאו עצמם כמי שבעלי זכויות וחובות רבות יותר אחד כלפי משנהו.
כל הסכם מההסכמים הנ"ל ניתן לערוך אצל עורכת דין גירושין ומשפחה, אך ניתן לערוך ולאשר בבית המשפט / בבית הדין הרבני לבד. מאחר ולא מדובר בעלות גבוהה ביחס להוצאות העתידיות שעשויות להיווצר בשל הסכם לא מקצועי, מומלץ לערוך הסכם שכזה אצל עו"ד גירושין ומשפחה מומחה.
ניתן לערוך הסכם גירושין גם בדרך של גישור משפחתי. גישור משפחתי הוא הליך שבו בני זוג אשר מעוניינים לסיים את נישואיהם על הדרך הטובה ביותר, פונים למגשר משפחתי, וביחד מגבשים את הסכם הגירושין שלהם. בדרך זו בני הזוג מרגישים שלמים יותר עם התוצאה הסופית, מאחר והם קבעו מה יקבע בהסכם הגירושין שלהם.
גישור משפחתי מאפשר לבני הזוג להרחיב את האפשרויות שלהם, ולקבל את הדברים שהם רוצים עם הפגיעה פחותה ביותר בבן הזוג השני ולהיפך.
אין כל חובה חוקית שמגשרת תהיה גם עורכת דין גירושין או עו"ד בכלל, למעשה, על מנת להיקרא מגשר יש בסה"כ צורך לערוך קורס קצר, אך מאחר שלכל מילה בהסכם שתגיעו אליו יש משמעות משפטית, מומלץ מאוד שהמגשרת שתפנו אליה תהיה גם עורכת דין משפחה או עורכת דין גירושין.
במהלך הגישור המשפחתי, בני הזוג גם לומדים לדבר אחד עם השניה בדרך מנומסת ורגועה, אשר תאפשר להם גם בעתיד להתנהל זה עם זו בדרך מנומסת ורגועה, כאשר עליהם להתמודד אחד עם השני במהלך כל יתר חייהם, כשלאחר הגירושין, הם נותרים הורים משותפים לילדיהם האהובים.